Slank uten å sulte

Noe av det dummeste du kan gjøre når du ønsker å gå ned i vekt er å spise sjeldne og store måltider. Selv om nyere forskning viser at det ikke spiller noen rolle når på døgnet og hvor ofte vi får i oss kaloriene, så er sjansen for at du faller for fristelsen å spise en sjokolade eller et kakestykke langt større om det lenge siden siste måltid. Pass også på å få i deg nok proteiner når du slanker deg, slik at kroppen ikke tærer på muskelmassen.

Spis heller hyppige og små sunne måltider. Dette sammen med fysisk aktivitet øker forbrenningen i kroppen din og du blir kvitt de ekstra kiloene på en sunn måte.

6 enkle tips:

1. Velg matvarer som metter godt - men som likevel inneholder få kalorier.

2. Kombiner kondisjon- og styrketrening. Muskler krever mer energi enn fett. Ja, du forbrenner svært mange kalorier når du løper (en person på 70 kilo forbrenner omtrent 850 kalorier i timen ved moderat intensitet når han / hun løper), men har du i tillegg mye muskler må kroppen også bruke mye energi når du hviler for å opprettholde muskelmassen.

Sagt på en annen måte, en muskuløs person forbrenner mer fett mens vedkommende hviler enn en person som har lite muskelmasse på kroppen. Den mest effektive styrketreningen for å bygge muskler er baseøvelser som bruker de største muskelgruppene i kroppen og går over flere ledd som f.eks. markløft, knebøy, benkpress og kroppshevinger i bom.

Se også: Kardio før eller etter styrketrening?

3. Spis frokost hver dag. Spiser du deg god og mett ved frokostbordet reduserer du sjansen for småspising av usunne ting før lunsj og middag. Unngå store måltider sent på kvelden.

4. Spis moderate posjoner. Ikke spis deg stappmett. Et godt tips for å unngå overspising er å konsentrere seg 100% om spisingen. Tygg maten godt, og nyt smaken av hver bit. Ta deg god tid mellom hver bit slik at du merker når du begynner å bli mett. Det er fort gjort å overspise når du sluker i deg maten foran tven eller datamaskinen.

5. Forsøk å fyll halve tallerken med grønnsaker og salat.

6. Få litt mosjon hver eneste dag. En halvtimes spasertur eller et titalls knebøyninger mens du ser på nyhetene på tv er mye bedre enn ingen trening. Benytt alle muligheter i hverdagen til å bevege deg i størst mulig grad. Ta tappa istedenfor heisen, sykle til jobben, ta deg korte pauser til å røre på kroppen dersom du har en stillesittende jobb og gå til og fra butikken om du har muligheten for det.