South Beach Dietten

South Beach Dietten ble uviklet av amerikaneren dr. Arthur Agatston. Agatston mener at det feil type karbohydrater og fett som får oss til å gå opp i vekt. Ved å eliminere disse mattypene gjennom en kur bestående av 3 forskjellige faser skal man bli kvitt de overflødige kiloene.

Ifølge Agatson legger man ikke på seg av det han kaller "gode karbohydrater" (som lav karbo diettene fraråder) som f.eks. hele kornprodukter og mange typer grønnsaker. I motsetning til mange andre slankekurer og dietter får man under South Beach Dietten spise seg god og mett. Dietten er svært populær blant mange kjendiser i USA og Agatston's bok om den har blitt solgt i over 5 millioner eksemplarer verden over.

Fase 1 av dietten varer i 2 uker og er også den hardeste og strengeste perioden. All høyglykemisk mat (som får blodsukkeret til å sprette i været) som godterier, frukt, sukker, poteter, ris, pasta og brød er forbudt i denne fasen. Under fase 2 kan du begynne å blande inn moderate mengder av noen sunne karbohydratene i kostholdet ditt igjen. Den siste og tredje fasen er langsiktig og lar deg relansere enda flere matvarer i kostholdet.