Ikke spis mens du ser på TV: Du spiser nemlig 10% mer!

Publisert 23.08.2013

Har du for vane å innta måltider mens du surfer på Internett, leser bøker eller ser på TV? Da har Britiske forskere tidenes slanketips til deg: Å kutte denne ene lille uvanen kan gjøre underverker for deg om du er overvektig. Hør bare her:

Du spiser i snitt 10% mer når du er distrahert av andre gjøremål

Som om ikke det var nok. Det mest oppsiktsvekkende ved den omfattende samlestudien som ble publisert i the American Journal of Clinical Nutrition, var at du også spiser opptil 25% mer resten av dagen!

Distraksjoner som tv og dataspill fører nemlig ikke bare til at du spiser mer der og da, i etterkant husker du heller ikke hvor mye du har spist – noe som fører til overspising resten av dagen.

Datagrunnlaget for studien var 24 utvalgte studier fra tidsperioden 1997 til og med 2011, hvor kriteriet for utvelgelse var at testdeltagerne i disse studiene på en eller annen måte hadde blitt systematisk observert over tid mens de ble utsatt for ulike distraksjoner under måltider.

"Forskningen vår viste at dersom folk husket at de ble god og mett ved siste måltid de inntok, så spiste de mindre ved neste måltid". - Forskningsleder for studien, Dr Eric Robinson ved Liverpool University.

Ikke spis mens du ser på TV Foto: Dreamstime.com

Konklusjonen er enkel: Du spiser mindre og føler deg mett lenger når du gir måltidet din fulle oppmerksomhet!