Hvordan få flat mage?

Mange tror at det holder å ta sit-ups for å få flat mage. Sit-ups er kjempefine øvelser for magemusklene, men hjelper deg dessverre ikke med å bli kvitt fettlaget på magen mer enn om du hadde gjort styrkeøvelser med en annen kroppsdel. Når du slanker deg tærer kroppen din jevnt på fettlagrene over hele kroppen. Desverre er det gjerne sånn hos menn at fettreservene på magen er de vanskeligste å bli helt kvitt (samme som hoftene hos kvinner). Så uansett om du har magemuskler av stål, hjelper dette lite om det ligger et tykt lag med fett utenpå dem.

Så hvordan skal jeg trene for å få flat mage?

Kardiotrening som power walking, løping, sykling og svømming kombinert med et godt kosthold hvor du inntar færre kalorier enn du bruker vil få kroppen din til å tære på fettreservene over hele kroppen (også magen).

Styrketrening er også bra da muskler hjelper til med å forbrenne fett. Styrketrening toner også kroppen, virker forebyggende på skader og får oss generelt til å se bedre ut.

Ønsker du deg et "vaskebrett" eller "six pack" med definerte magemuskler hjelper det ikke bare å bli kvitt fettet. Da må du trene styrkeøvelser på magen like systematisk som du trener biceps- og tricepsøvelser for å få større og definerte armer. De samme prinsippene som gjelder ved annen styrketrening gjelder også for magen. Det vil si du trenger hvile etter treningen og et godt proteinrikt kosthold. Husk også å trene de motsatte musklene på korsryggen like godt som de på magen.