Gå ned i vekt!

Å gå ned i vekt er en større psykologisk enn fysisk utfordring. Over tid legger vi til oss vaner som til slutt blir veldig vanskelig å endre på. Det er derfor så mange sliter med å gå ned de kiloene de ønsker og prøver slankekur på slankekur uten å lykkes. Den gamle vanen, vårt aktivitetsnivå og spisemønster har formet seg over mange år, og når du starter en endring i rutinen så vil både sinnet og kroppen din jobbe i mot deg i begynnelsen.

Det tar 3 uker å bygge en ny god vane
Forskere har kommet frem til at en ny vane trenger 3 uker for å manifistere seg for å bli varig. I denne perioden må du være veldig bevisst på hvordan du gjennomfører planen din. Forsøk også å ikke endre hele livsstilen din over natta, men gjør heller ting gradvis. Sett opp en grundig plan så detaljert som mulig og fokuser på enkelte punkter du ønsker å endre.

Eksempel: "De neste 3 ukene skal jeg slutte å drikke brus og bare spise søtsaker på lørdager. Jeg skal gå en 40 minutters tur hver tirsdag, torsdag og søndag." Bittsmå forandringer i livsstilen som garantert vil gjøre underverker for både vekta og helsen din over tid.

Når du har mestret disse forandringene over tid og bygd opp denne gode vanen over 2 måneder kan du gå videre med nye planer. Kanskje kan du øke hyppigheten av gåturene, eller så kan du feks. begynne å sykle. Forslag til flere fornuftige slanketips du kan implementere.

"Gammel vane, vondt å vende", heter det - men med bittesmå steg, en god dose tålmodighet og utholdenhet er det utrolig hva du kan oppnå!
Gå ned i vekt ved å endre vaner

Det er uansett de 3 første ukene som er mest kritiske. Viktig: Vær ikke for hard med deg selv om du bryter deler av planen din. Skulle du falle for fristelsen å kjøpe deg en sjokolade i lunsjpausen på mandag, så si til deg selv at dette kun var et midlertidig tilbakeslag, men at det er ingen grunn til å droppe hele planen for det. Det er akkurat dette som gjør at mange dropper slankeplanene sine etter kort tid. De får en lite tilbakeslag og tenker "jeg klarer aldri å slanke meg, det gikk ikke denne gangen heller".

Lykke til!