Detox

Poenget med en detoxkur er å få renset kroppen for gift- og slaggstoffer. Ikke bare kan en slik kur ha en slankende effekt, men mange opplever også økt energi og velvære i etterkant.

Hva skal jeg gjøre/spise/ikke spise under en detox diett?

Innta matvarer i mest mulig naturlig form. Velg økologisk. Kostholdet skal bestå av så mye grønnsaker og frukt som mulig + nøtter, mager fisk, oliven, linser, bønner og urter. Sett en mugge med vann i kjøleskapet som du har et par sitron- eller limeskiver oppi. Beveg deg mye og drikk vann gjennom hele dagen (uten å overdrive) slik at lymfesystemet får hjelp til å transportere avfallstoffene bort fra kroppen.

Matvarer du bør unngå: Meieriprodukter, godterier og sukker, hvetemel (og andre produkter med gluten), kaffe, alkohol, tobakk, kjøtt, fet fisk, egg og kyllingkjøtt samt krydder (hold deg til ferske krydderplanter og urter). Unngå generelt all slags raffinert og bearbeidet mat.

Vær obs på at de fleste opplever hodepine når de kutter ut kaffe en periode. Pass på å få i deg nok proteiner fra f.eks. nøtter, bønner og mager fisk.